• (042) 230 404
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог на културно-информационен център "Етносвят България"

~ Информация за нашата дейност ~

Етносвят България организира инициативи за деца пред Великден, запозна ги със старозагорските огнеборци

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Фондация “Етносвят България” организира развлекателно-познавателен ден за Великден с група старозагорски деца, съвместно с ОУ “Георги Райчев” и Библиотека “Родина”, филиал “Лозенец”. В Културно-информационния център на фондацията на ул. “Капитан Петко войвода” 54 в сряда пред малчуганите бе прожектиран информационен клип за големия християнски празник, след което те боядисваха яйца и пекоха вкусни курабии, с които почерпиха гостите.

Ден преди това по инициатива на “Етносвят България” две подготвителни групи от Целодневна детска градина №34 “Райна княгиня” посетиха Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” (Пожарната) в Стара Загора.

“Идеята е от миналата година. Направихме една кампания “Заедно за безопасността на нашите деца” – разказа пред камерата на ТВ “Загора” Бейсим Ахмед, председател на “Етносвят България”. – Първото мероприятие беше обвързано с пътната безопасност, второто – с пожаробезопасността. Видяхме, че замисленото се получава – децата покрай игрите получават много важни съвети как да се предпазват от беда, как се гаси пожар, какви са превантивните мерки. И решихме да разширим полето за изява, като обхванем повече детски градини и училища в Стара Загора. Затова благодарим на ръководството на РД ПБЗН, че откликна на идеята ни за посещение тук.”

“Доведохме двете подготвителни групи от 6-годишни деца – разказа Любка Иванова, директор на ЦДГ №34. – Част от подготовката им при нас включва гражданско образование и защитата при бедствия, аварии, катастрофи и пожари са теми, застъпени от втора възрастова група до последната подготвителна. С “Етносвят България” работим от няколко месеца, имаме много мероприятия с тях и това е част от цялата ни съвместна програма, която сме подготвили”.

Малчуганите получиха ценни съвети как да реагират в различни ситуации на опасност. Служители на старозагорската Пожарна направиха демонстрации и ги запознаха със средствата за справяне с възникнали пожари. Децата разгледаха отблизо пожарен автомобил и се качиха на механизираната пожарна стълба.

 

 


© 2023 Етносвят България. All Rights Reserved. Powered by Ko L!o