• (042) 230 404
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог на културно-информационен център "Етносвят България"

~ Информация за нашата дейност ~

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СТАРА ЗАГОРА ГЕРГАНА МИКОВА УЧАСТВА В ЕВРОПЕЙСКИ ПРАЗНИК ПОД НАДСЛОВ „ЕДИННИ В МНОГООБРАЗИЕТО”

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова участва в европейски празник под надслов „Единни в многообразието”, който се проведе под неин патронаж в Културно-информационния център „Етносвят България”. Сред гостите бяха зам. областният управител Петя Чакърова, зам.-кметът на Стара Загора по хуманитарни дейности Иванка Сотирова и началникът на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова. Събитието е част от Комуникационната стратегия на Република България за председателството на Съвета на Европейския съюз.

„ Стара Загора е един от най-древните градове, не само в Европа. Той е кръстопът на много култури и много народи, но ние сме успели да покажем, че можем да бъдем заедно в различието си. Въпреки че неотдавна приключи председателството на България на Съвета на Европейския съюз, продължава да работи този механизъм, чрез който искаме да покажем не само на Европа, но и на целия свят, че България е прекрасно място, в което хората живеят заедно в многообразието, обменят културни и кулинарни традиции. С помощта на Основно училище „Георги Райчев” и Културно-информационния център „Етносвят България” успяхме да пресъздаден малък кът, илюстриращ моите думи” – каза областният управител Гергана Микова.

Ученици от Основно училище „Георги Райчев” представиха знамената на няколко страни членки на ЕС, изработени от тях, а след това участваха във викторина, в която показаха завидни знания за Европейския съюз. В нея участваха още Гергана Микова и Иванка Сотирова.

Тържеството продължи с музикални поздрави на ученици и преподавателя Полина Влахова от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова” и вокална група „Сиверинчета” от ОУ „Георги Райчев”. Ария на Керубино от операта „Сватбата на Фигаро” на Моцарт изпълни Зорница Златева, а гръцко стихотворение рецитира Димос Панайотидис от старозагорското музикално училище по случай националния празник на Гърция – 28 октомври. В концерта участваха и чешки доброволци в Стара Загора.

Гостите разгледаха кулинарна изложба, представяща характерни ястия на държави от ЕС. Празникът завърши със засаждане на четири кипариса пред сградата на Културно-информационния център „Етносвят България”.


© 2023 Етносвят България. All Rights Reserved. Powered by Ko L!o