• (042) 230 404
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог на културно-информационен център "Етносвят България"

~ Информация за нашата дейност ~

Партньорство за будни и четящи граждани!

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

На 10 април 2019 год. в ОУ „Иван Мирчев“ с. Дълбоки с подкрепата на НЧ „Развитие-1878” - с. Дълбоки, Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора, Фондация „Етносвят България” и Първо РУ при МВР – Стара Загора стартираха предвидените поредици от дейности в подкрепа и реклама на четенето и за развитие на библиотечна, информационна, правова грамотност и правосъзнанието сред непълнолетните.
С учениците се проведе информационна беседа с демонстрации и читателска конференция с викторина, в която два отбора с помощ от публиката и присъстващите родители се състезаваха за титлата „Главен детектив”.
На читателската конференция, като част от програмата на XIV Национален Маратон на четенето ученици от ОУ „Иван Мирчев“ в с. Дълбоки разкриха пред жури и публиката своите умения в решаване на логически задачи и представяне на прочетени произведения от детективския жанр. Учениците представиха и четоха откъси от произведения на сър Артър Конан Дойл („Баскервилското куче”, „Танцуващите човечета”, „Етюд в червено”) и Едгар Алън По („Убийството на улица Морг”).
С голям интерес, демонстрации, полезна информация и много въпроси премина и изнесената от инспектор Детска педагогическа стая към Първо РУ при МВР – Стара Загора Кремена Маринова и полицейски инспектор Ганчо Господинов информационна беседа и дискусия за ролята и мястото на професията „Полицай”. Децата получиха ценна информация за отличителните знаци, помощни средства и вещи на полицая и кои са основните изисквания за да бъдеш приет в полицейска академия.
Всички участници и публиката бяха много активни, придобиха повече житейски опит, макар че са още петокласници.
Благодарим от сърце на нашите партньори от НЧ „Развитие-1878” - с. Дълбоки, ОУ „Иван Мирчев“ в с. Дълбоки и Първо РУ при МВР – Стара Загора за положените усилия и за всичко, на което научихте децата!
Очаквайте 2-ри кръг на дейностите, в които децата-детективи ще решават истински криминален случай! Ще се справят ли със задачите и ще заловят ли престъпника ще разберете на 18 април!


© 2023 Етносвят България. All Rights Reserved. Powered by Ko L!o