• (042) 230 404
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог на културно-информационен център "Етносвят България"

~ Информация за нашата дейност ~

XIV – ТИ МАРАТОН „ЧЕТЯЩА СТАРА ЗАГОРА“ – 2019 Г.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Не беше недоразумение! Тръгнахме си благодарни!
Съвместна инициатива между Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора, СУ "Поп Минчо Кънчев" - Стара Загора и Фондация "Етносвят България".
Читателска конференция с дискусия върху прочетени произведения от сър Артър Конан Дойл и Едгар Алън По, ролеви игри, състезание и много усмивки в СУ „Поп Минчо Кънчев” при Затвор – Стара Загора.
Ведра и одухотворена атмосфера, с усет подготвена зала, интелектуална и свободна литературна беседа с тънък и характерен хумор, с отворен край и без отегчаващи обстоятелства.
Кръстосна точка между интелигентни хора, подбрани художествени произведения от детективския жанр, дискурс за литературата и развитието на криминологията, нови измерения за експресия на езика, неочаквани измерения за обем от познания за националната и световна литература. Истинска наслада да общуваш след истинско четене на хора, които са чели с разбиране, с вникване в детайла, с познаване на автора...
Кратки история за прочетените произведения без словесен минимализъм, поднесени пред аудиторията в пълната зала. Забравяш къде си и се отдаваш на интелектуалната беседа заредена с проникновено и проницателно мислене, емоционално натрупване, с провокация на въображението!
Благодаря Ви, благодаря на всички от администрацията на Затвор – Стара Загора и на чудесния екип от СУ „Поп Минчо Кънчев” – Стара Загора за професионалната, всеотдайна и резултатна работа с лишени от свобода ученици!


© 2023 Етносвят България. All Rights Reserved. Powered by Ko L!o