• (042) 230 404
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог на културно-информационен център "Етносвят България"

~ Информация за нашата дейност ~

Откриване на обновената сграда на "Етносвят България"

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Обновената сграда на Културно-информационен център „Етносвят България", намираща се в кв. Три чучура-север, ул. „Кап. Петко Войвода" № 54 ще бъде официално открита днес 08.11.2014 г. от 14 часа. Поканени са посланици, почетни консули и други представители на дипломатически мисии, акредитирани в България.

„Етносвят България" е сдружение с нестопанска цел, което обединява физически и юридически лица от различен етнически произход - арменци, българи, гърци, евреи, поляци, роми, руснаци, турци, унгарци, украинци и американски граждани.

Тяхното сътрудничество е насочено към социална етническа справедливост в обществото чрез предоставяне на равни възможности за изразяване на етническата индивидуалност посредством представянето на творчеството, традициите и обичаите на различните общности, живеещи в Стара Загора.

Обновената сграда на Културно - информационен център „Етносвят България" е предоставена от Община Стара Загора и има всички дадености да се обособи и превърне в действително културно и образователно средище и ще може да предоставя, чрез организираните прояви и форуми, възможности за равноправна изява на етническата индивидуалност - концерти, изложби, кръжоци по приложни умения, да подпомага представителите на отделните етнически групи в социалната им реализация.

В 17,00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора започва концертът "Различни, но заедно" с участието на творчески състави и изпълнители от различни етнически общности.

Центърът разполага с голяма концертна зала със 150 места, балетно студио, 5-6 ателиета за различни творчески занимания. Тук се намира и филиал на библиотека „Родина“, чиито услуги се ползват от жителите на квартала и ученици от ОУ „Георги Райчев“.

Центърът със своята богата и многообразна програма допринася за утвърждаването на Стара Загора като столица  на толерантността и  като модел за  мултиетнически взаимоотношения.

Адрес: Стара Загора, ул. "Капитан Петко Войвода" № 54
Телефон: (042) 230 404

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2023 Етносвят България. All Rights Reserved. Powered by Ko L!o