• (042) 230 404
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог на културно-информационен център "Етносвят България"

~ Информация за нашата дейност ~

В Стара Загора подписаха Меморандум за толерантността между етносите

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Областният управител инж. Георги Ранов и председателят на фондация „Етносвят България” Бейсин Ахмед подписаха днес Меморандум за сътрудничество и съвместна дейност. В документа те декларираха своето желание за сътрудничество и се споразумяха да работят заедно за запазването на общочовешките ценности, на толерантността между различните етноси и на равнопоставеността между различните народи и култури. В Меморандума двете страни се обявяват срещу проявите на нетърпимост, антисемитизъм и дискриминация на основата на раса, религия, пол, език.12 06 48 Picture 006 Large

Инж. Ранов подчерта, че взаимодействието между неправителствения сектор и държавата е важно, когато се работи в полза на общността. Той изрази надежда за сътрудничество с „Етносвят България” при организирането на културни, образователни и други събития, свързани с насърчаване на толерантността и добрите отношения между различните етноси.

Г-н Ахмед благодари на областния управител за проявената съпричастност към идеите на фондацията и покани ръководството на Областна администрация на коледния празник на организацията.


© 2023 Етносвят България. All Rights Reserved. Powered by Ko L!o